מודל "רווח ורווח"

כולנו מקבלים שבעים אלף החלטות נכונות ביום!

רווח ומחיר או רווח ורווח

כאשר אנו עומדים לפני קבלת החלטה הנוגעת לעתידנו, רבים מאיתנו בוחרים להשתמש במודל "רווח ומחיר" ולשקול בצורה עניינית מה נרוויח ומה נפסיד בכל אחת מהבחירות שלנו.

מודל "רווח ומחיר" הוא כלי פופולרי במיוחד כאשר אנו נמצאים בפרשת דרכים ומתבקשים לבחור בין תפקיד מקצועי חדש לבין התפקיד הנוכחי, בין מעבר מהדירה הנוכחית לבין מעבר לדירה חדשה  והדבר נוגע לנו גם בתחום הקשרים החברתיים והאישיים.

אני מזמין לבחון את המודל שוב ולשאול האם באמת עונה המודל על הצרכים שלנו, מתייחס לאמת הפנימית שלנו? מתייחס לתחום הרגשות Being או בוחן את הדברים יותר בצורה פרקטית ומציעה עשייה Doing .

נקודות ההנחה המתבקשות טרם השימוש במודל זה הם:

1.      האם טוב לנו היכן שאנו נמצאים או האם אנו מרגישים "תקועים" ומבקשים לזוז קדימה.

2.      השימוש במודל מכוון לזמן עתיד ואין איש היודע את עתידו בוודאות.

3.      השיקולים מבוססים על נסיון העבר (ומה שהיה הוא לא בהכרח מה שיהיה)

4.      "המחיר והרווח" מבוסיים על מחשבה,תחושה או הבטחה ולא על עובדות.

 

אין האדם מבקש להרע לעצמו וזאת גם אם לעיתים נדמה לנו, שאנו נסוגים, מוותרים וחוזרים לאחור. האדם מטבעו שואף לטוב ולהיטיב עם עצמו ולמעשה כל פעולותיו מכוונות  תחושתית להרגיש בסיפוק, בהנאה ובאושר. כל אחד מתרגם את המילים "סיפוק, הנאה ואושר" כפי שהוא מוצא לנכון ומנסה להגביר תחושות אלו בחייו.

לאור העובדה, שאין איש היודע מה יילד יום, ניתן להבין שכל החלטה אותה אנו מחליטים היינה ההחלטה הטובה והנכונה ביותר לנו לאותו רגע נתון על בסיס המידע שבידנו ועל סמך תחושותינו ברגע קבלת ההחלטה.

רבים אומרים "טעיתי" או "לא הייתי צריך לעשות …" רק במרחק של זמן מיום קבלת ההחלטה אך לא ברגע בו התקבלה ההחלטה. זוהי למעשה מחשבה נוספת אשר יכולה להוביל להחלטה נוספת על סמך המידע החדש והתחושות החדשות.

מוזמנים לבחון זאת לקראת החלטתכם הבאה.

עוברים מ"רווח ומחיר" ל"רווח ורווח"

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.