הדרך להשגת המטרה – חוויה בזכות עצמה

לראות בכל תקופה חוויה בפני עצמה ולהנות מעצם קיומה

המורה לספרות שלי בתיכון נהגה לומר שתקופת ההמתנה וההכנות לקראת אירוע או מימוש מטרה בחיים היא חוויה בפני עצמה.

אם כך – אולי ננקוט גישה חיובית, נראה בכל תקופה כזו בחיינו חוויה בפני עצמה ונהנה מעצם קיומה?

איך נגדיר תקופות כאלו?

נוכל להחליט למשל שתקופת חיפוש עבודה, חיפוש זוגיות או כל שינוי שאנו מעוניינים לבצע בחיינו הוא בבחינת תקופת המתנה לקראת משהו טוב שיקרה לנו, אשר יביא לשינוי המיוחל בחיינו.
נוכל למצות את כל הטוב וההנאה מפרק זמן זה ולמלא את המטלות שנטלנו על עצמנו בשיא ההנאה והכיף. הרי כל אחד מאתנו שקוע במשימה שנטל על עצמו ומוטרד ממנה, ולכן זו הזדמנות מבחינתנו לנסות לעקוף את המוטרדות בדרך מהנה ולהתקדם באמצעותה להשגת המטרה .

למה הכוונה?

בואו נגדיר למשל את תקופת חיפוש העבודה כ"משימת על" חשובה עבורנו, אותה אנו חייבים לבצע.
ניכנס ל"ראש" חיובי, נחשוב כי זו מטרת חיינו בשלב זה של החיים ונשקיע בה את כל מאמצינו ומרצנו וברוח טובה.

איך נעשה זאת?

נחשוב שאנו קמים בבוקר ליום עבודה ולא לתחושה של ריק וחוסר מעש. חשיבה זו לכשעצמה תמלא אותנו מרץ ושמחה.
נתארגן כאילו אנו יוצאים לעבוד מחוץ לבית, נתלבש בהתאם ונרגיש את התחושה של יום עבודה חדש ומלא תקווה.
נתכנן את היום תכנון מדוקדק ומפורט של שעות , כאשר נקדיש זמן לכל מקור אפשרי של מציאת עבודה: קשרים, אתרים באינטרנט, מודעות דרושים בעתונים ועוד. נשלח קורות חיים להצעות רלוונטיות, נחפש קשרים נוספים ונעבה את הקיימים, נלך לראיונות עבודה וכו'.
נשב רצוף ובצורה מסודרת ליד שולחן עבודה עם מחשב וטלפון, כאשר נקפיד על הפסקות קצרות להתרעננות ואוכל וכמובן על הפסקת צהרים.
בימים של ראיונות עבודה נתלבש בהתאם ונצא לראיון בתחושה שאנו בדרכנו לפגישת עבודה עם לקוח חשוב. בפגישה זו אנו אמורים לשווק את עצמנו בצורה הטובה ביותר ולשכנע את הלקוח שכדאי לו לקבל רק אותנו וכי יצא נשכר מכך.
כהכנה לראיון נעביר אותו בדמיוננו כסרט. נראה את עצמנו במקום העבודה הרצוי לנו, נדמה איך הוא נראה, מי האנשים שנמצאים בו, העובדים, המנהלים והאווירה במקום. נדמיין לעצמנו את ההכנות שאנו עושים לקראת הפגישה, את כניסתנו לפגישה, לחיצת היד שלנו, אופן הישיבה, הבעות הפנים שלנו ותנועות הגוף. נדמיין את השאלות שנישאל, כולל שאלות מקשות, ואת התשובות שניתן. נשב מס' דקות בבית למדיטציה קצרה במהלכה נתרכז, ניקח מס' נשימות, נרגע , נעביר בראש את "סרט" הראיון ובדגש על הדקות הראשונות שהן מאד קריטיות ליצירת הרושם הטוב ונחשוב על הישג אותו אנו שואפים להשיג ביום זה. הדבר ישפר את תחושתנו לעיו ערוך.
הדמייה זו תעזור לנו לזכור פרטים חשובים ורלוונטיים ותהווה מעין חזרה כללית, תעזור לנו להבין ולהפנים את הצפוי לנו בראיון ותפיג מתחים טבעיים שקיימים לקראת ראיון עבודה. כשנגיע לראיון ונשב מול המראיין נרגיש שכבר היינו במקום הזה ונחוש בטוחים בעצמנו.
במסגרת נקיטת גישה חיובית ואופטימית נקבל בפרופורציה תשובות שליליות ממקומות עבודה ולא ניתן להן להעכיר את מצב רוחנו או לרפות את ידינו. לא נאמר לעצמנו שאנו גרועים ולא ניקח תשובות אלה באופן אישי. אי קבלתנו לעבודה הספציפית אינו מעיד על העדר כשרון שלנו או על היותנו גרועים, אלא על מציאת מועמד אחר מתאים יותר למקום עבודה זה. יתר על כן מחשבה פסימית ומדכדכת  עלולה לבלום אותנו בהמשך חיפוש העבודה.

נאמר לעצמנו כי גם"זו לטובה" ונמשיך הלאה בסדר היום שלנו.

הסבלנות והאופטימיות ישפיעו על הלך המחשבה שלנו ויביאו אותנו בסופו של תהליך למימוש שאיפתנו למצוא עבודה.

גם תקופת חיפוש הזוגיות יכולה להיות תקופה מהנה אם רק נאפשר לה להיות כזו. ניכנס ל"ראש" חיובי, נגדיר לעצמנו שזו משימת חיינו ונתכנן אותה לפרטיה , כולל משימות שלנו, פניה למקורות אינפורמציה רלוונטיים, יצירת קשרים, הכנה עצמית לדייטים באותה דרך של הדמיות ובסיוע של מדיטציות להרגעת המתח.
וכך אנו יכולים לראות ולהגדיר כל תקופה של שינוי או מימוש יעד/חלום לקראתו אנו חותרים.

ובל נשכח בתקופות אלה לפנק את עצמנו בכל הנאות החיים שלנו ובדברים הקטנים שעושים לנו טוב.

והחשוב מכל – בואו ניקח את עצמנו בידיים, לא ניתן לזמן לרפות את ידינו וליאוש לקנן בנו ואל נהיה שיפוטיים כלפי עצמנו. נאמין בעצמנו וביכולותינו ונהיה אופטימיים. רק כך נשיג את מבוקשנו.